Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A Papp-jelentés igazolja ...
  2007-07-09 11:24:31, hétfő
 
   
  A Papp-jelentés igazolja a Fidesz korábbi állításait
2007. július 7. 11:23

A rendőrség által az október 23-i eseményekről készült, úgynevezett Papp-jelentés igazolja a Fidesz korábbi állításait, amely szerint a rendőrség szakszerűtlen intézkedéseket hozott az alkotmányos jogaival élni kívánó békés megemlékezők kárára október 23-án - jelentette ki Demeter Ervin.

A politikus szombati sajtótájékoztatóján utalt az egy nappal korábban nyilvánosságra hozott rendőrségi jelentésre, amely egyértelműen megállapította a rendőri vezetés felelősségét. Demeter Ervin felidézte a főbb vitapontokat, amelyek szerint az Astoriánál megtartott Fidesz-rendezvény és az azzal kapcsolatos rendőri intézkedések álltak a viták központjában.

A jelentésből megállapítható, hogy már az előkészületek sem voltak megfelelőek, hiszen "a rendezvény rendjének biztosításával kapcsolatos feladatok ellátására még biztosítási terv sem készült, ez alapvető hiányosság" - idézte a megállapítást a politikus, majd a jelentésből szó szerint felolvasta, hogy "a gyülekezési jog zavartalan biztosítása nem került garantálásra az Astoriánál megtartott rendezvényeken". Sőt azt is megállapítja ez a jelentés, hogy a rendőrség rátolta azokat a randalírozókat, akiknek semmi keresnivalójuk nem volt ott - tette hozzá az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának fideszes tagja.


Videó: A Papp-jelentés igazolja a Fidesz korábbi állításait (Demeter Ervin) lejátszom | letöltöm

http://www.fidesz.hu/index.php?CikkID=80677




Demeter Ervin rámutatott: tudjuk, hogy az október 23-i rendezvényekkel kapcsolatos feladatok áttekintése érdekében a miniszterelnök előző nap, október 22-én találkozott a rendőri vezetőkkel, "ezért úgy ítéljük meg, hogy csak a miniszterelnöki elvárásoknak való megfelelés lehet magyarázat a rendőrség szakszerűtlen intézkedéseire" - fogalmazott.

Felidézte, hogy később a kormányfő nyilvánosan megdicsérte a rendőrséget az október 23-i tevékenysége miatt, valószínű h Gyurcsány Ferenc elvárásainak megfeleltek ezek az intézkedések, de a joggal elvárható szakszerűségnek semmiféleképpen sem - jegyezte meg.

A jelentés megállapításait áttekintve elmondta: főkapitányi intézkedés kiadását kellett volna tenni október 23-a előtt, ez nem történt meg, ebből adódóan a helyszíni parancsnokok sem tudtak biztosítási tervet készíteni. A jelentés megállapítja azt is, hogy a BRFK által készített biztosítási terv több fejezetében sem felel meg a szakmai elvárásoknak, ezt több pontban is részletezi a jelentés. A feladatok végrehajtásánál is megállapítható, folytatta a politikus, hogy az eseménynapló még a főbb eseményeket sem tartalmazza, a rendőrségi feladatok nem nyomon követhetőek. A gumilövedékek használatával kapcsolatos megállapítást szó szerint idézte a Fidesz képviselője: "október 23-án a rendőri műveletek során több esetben az alkalmazott gumilövedék és könnygáz-gránát mennyisége, illetve az alkalmazás módja nem állt arányban a feladat mértékével és veszélyességével".

Demeter Ervin leszögezte: ezek mind parancsnoki hatáskörbe tartozó feladatok. Felidézte, hogy Gergényi Péter nyugdíjazását kérte ezután, amire azért nem került sor, mert Gyurcsány Ferenc továbbra is a hivatalában tartotta. Ezt helytelenül tette, hiszen az eddig elmondottakból egyértelmű a felelőssége - szögezte le a politikus, és hozzáfűzte: nagyon fontos, hogy a jelentés finoman, de kimondja: "a BRFK vezetője által október 24-én megtartott sajtótájékoztató több kérdésben is szinte teljes egészében hiteltelenné tette a rendőrség viselkedését" - utalt az azonosítók viselése és a vipera kérdéseit taglaló ellentmondásos rendőri tájékoztatóra. Hibázott hát a miniszterelnök - tette hozzá.

A Papp-jelentést fontosnak és hasznosnak tartjuk, és azt reméljük, hogy a megállapításai el fogják hárítani az akadályokat az elfogadhatatlan rendőri intézkedések áldozatainak jogi, anyagi és lelki kárpótlása elől - húzta alá a Fidesz politikusa.

fidesz.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: veszélyességével, nemzetbiztonsági, sajtótájékoztató, semmiféleképpen, megállapításait, miniszterelnöki, rendezvényekkel, elfogadhatatlan, végrehajtásánál, szakszerűségnek, rendezvényeken, megállapítható, nyilvánosságra, miniszterelnök, biztosításával, intézkedéseket, intézkedéseire, ellentmondásos, keresnivalójuk, megállapításai, megállapította, elmondottakból, randalírozókat, használatával, megállapítást, gumilövedékek, bizottságának, tájékoztatóra, szakszerűtlen, nyugdíjazását, előkészületek, garantálásra, központjában, felelősségét, vitapontokat, intézkedések, rendőrség által, október 23-i, rendőrség szakszerűtlen, alkotmányos jogaival, politikus szombati, rendőri vezetés, főbb vitapontokat, azzal kapcsolatos, viták központjában, jelentésből megállapítható, rendezvény rendjének, rendőrség rátolta, miniszterelnök előző, rendőri vezetőkkel, miniszterelnöki elvárásoknak, kormányfő nyilvánosan, Demeter Ervin, Gyurcsány Ferenc, Gergényi Péter,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Segítsük barátainkat, hogy meg...  Alázat  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Alázat  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Alvó cicák  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem számIt  Alvó cicák  Reggel van  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Az engedelmesség miért nem vál...  Szép estét kedves látogatóimna...  Tavaszi kép  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Akarat  Szép estét kedves látogatóimna...  Alázat  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Éretlen vers  Png ház  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Nem méltó hozzád  A kételkedés kezelése  Erdőn  A Megváltó szolgálatában  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Adakozás  Jó éjszakát  Szép álmokat!  Sokan azt tartják  Őrizkednünk kell...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Png nő  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Idő  Png lepke  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam Mírjam barát...  A boldog családok mind hasonló...  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Az igazi szeretetért rendszeri...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  A Megváltó szolgálatában  Tavaszi kép  Reménység és erő Krisztustól e...  Reggel van  Facebookon kaptam  Png fotel  Png csokor  Julian Brass gondolata  Mi lenne ha  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
rendőrség által, október 23-i, rendőrség szakszerűtlen, alkotmányos jogaival, politikus szombati, rendőri vezetés, főbb vitapontokat, azzal kapcsolatos, viták központjában, jelentésből megállapítható, rendezvény rendjének, rendőrség rátolta, miniszterelnök előző, rendőri vezetőkkel, miniszterelnöki elvárásoknak, kormányfő nyilvánosan, joggal elvárható, jelentés megállapításait, helyszíni parancsnokok, jelentés megállapítja, szakmai elvárásoknak, feladatok végrehajtásánál, főbb eseményeket, rendőrségi feladatok, gumilövedékek használatával, rendőri műveletek, alkalmazott gumilövedék, alkalmazás módja, feladat mértékével, hivatalában tartotta, eddig elmondottakból, jelentés finoman, rendőrség viselkedését, azonosítók viselése, vipera kérdéseit, elfogadhatatlan rendőri, veszélyességével, nemzetbiztonsági, sajtótájékoztató, semmiféleképpen, megállapításait, miniszterelnöki, rendezvényekkel, elfogadhatatlan, végrehajtásánál, szakszerűségnek, rendezvényeken, megállapítható, nyilvánosságra, miniszterelnök, biztosításával, intézkedéseket, intézkedéseire, ellentmondásos, keresnivalójuk, megállapításai, megállapította, elmondottakból, randalírozókat, használatával, megállapítást, gumilövedékek, bizottságának, tájékoztatóra, szakszerűtlen, nyugdíjazását, előkészületek, garantálásra, központjában, felelősségét, vitapontokat, intézkedések, egyértelműen, tevékenysége, hiteltelenné, eseménynapló, viselkedését, áldozatainak, elvárásoknak, megállapítja, országgyűlés, elvárásainak, parancsnokok, megemlékezők, eseményekről, kapcsolatos, fejezetében, áttekintése, találkozott, alkotmányos, parancsnoki, helytelenül, megfelelőek, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 784
  • e Hét: 6292
  • e Hónap: 14896
  • e Év: 50837
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.